Iron Arms – Klockrent träningsredskap för armbrytare som stärker rotationen.

Iron Arms

Iron Arms – Är ett mycket smart träningsredskap från Iron Gym för rotationsträning i underarmarna. Det hjälper dig att bli starkare i handens rörelser vad gäller pronering- och supinering det vill säga vrida handflatan inåt och utåt. Iron Arms består av två separata, fjäderbelastade vrid-handtag. Det är ett perfekt träningsredskap att använda för att bli starkare i 2 av armbrytningens grund tekniker, nämligen Hook och Top Roll.
Iron Arms kan användas på lite olika sätt. Greppa handtagen med vardera hand och vrid händerna så att tummarna möts så tränas Top Roll tekniken. Vänder du på redskapet och vrider motsatt dvs. så lillfingrarna möts så tränas Hook-tekniken. Ett enkelt och bra redskap för armbrytare att träna dessa två armbrytningstekniker. Iron Arms kommer inte bara att hjälpa dig att bli starkare i underarmarna den kommer även hjälpa dig sätta teknikerna bättre.

 

IRON ARMS

Iron Arms - Armbrytning

Armbrytning - Iron Arms

Rotationsredskap

Ett väldigt bra redskap för att träna underarmarnas rotation. Iron Gym har utvecklat och tillverkat ett riktigt bra redskap som passar perfekt till armbrytnings träningen men även till dig som vill få ut mer av din underarmsträning. Rotationsträning är högt prioriterat hos armbrytare och en stark rotator är mycket viktigt i denna tekniksport. Iron Arms passar alla och blir blir tyngre ju mer du roterar handtagen.

Till butik

Kolla in demonstrationsfilmen från Iron Gym med Richard Scrivener.

 

Fördelar med Iron Arms och rotationsträning

  • EFFEKTIV TEKNIK TRÄNING – Teknik träningen inom armbrytning är självklart enklast att genomföra vid ett armbrytarbord och bordstid kan inte ersättas av något redskap eller utrustning. Iron Arms fördel är att den ger dig ett försprång och stärker de komponenter om används vid Hook och Top Roll teknikerna. En stark rotator är otroligt viktigt i armbrytning och det här är verkligen ett perfekt redskap för rotationsträning. Dessutom hjälper den dig att nöta rörelsen för att på så sätt lättare sätta tekniken.

 

  • ENKELT ATT TA MED OCH FÖRVARA – Iron Arms är ett litet och lätt träningsredskap. Eftersom motståndet består av en fjäder väger det nästan ingenting. Resterande komponenter är av slitstark plats och bidrar därför även det till låg vikt. Utformningen och designen är dessutom smart och slimmad. Lätt att ta med till träningen och lätt att förvara hemma.

 

  • PRISVÄRT – En Iron Arms kostar inte särskilt mycket och håller länge. Att du dessutom kan träna både armarnas inåt rotation och utåt rotation med den är ju självklart en stor fördel. Ett redskap som skapar många möjligheter helt enkelt till en rimligt pris.

 

  • DYNAMISK OCH STATISK TRÄNING – En ytterligare fördel med detta redskap är att det kan användas till både den dynamisk och den statiska träningen. Att med kraft vrida handtagen mot eller från varandra tränar den dynamiska rörelsen. Om du däremot tränar en arm åt gången och håller handen still för att sedan vrida handtaget och på så sätt öka belastningen tränas rotatorn istälet statiskt. Statisk träning är bland det viktigaste för en armbrytare och då passar detta redskapet perfekt!

Iron Arms - Bild