Rolling Thunder – Ett av de absolut bästa träningsredskapen för starkare grepp.

Rolling Thunder - Armbrytning

ROLLING THUNDER

Rolling Thunder – Är ett träningshandtag för effektiv underarmsträning. Det är ett otroligt populärt träningsredskap som används flitigt bland professionella styrkeatleter samt på tävlingar och mässor för att mäta greppstyrka. Handtaget har ett tjockt roterande grepp som mäter hela 60 millimeter i diameter. I tävlingar används handtaget tillsammans med ett set bestående av en så kallad ”loading pin” och ”heavy duty karbinhake”.
Lyftet går till så att man greppar handtaget med en hand, kan enkelt förklaras som ett en-handsmarklyft, där det gäller att kontrollerat lyfta vikten. Ett perfekt träningstillbehör för armbrytare då det ger ökad finger- och underarmsstyrka samt aktiverar stora delar av biceps, triceps, axlar och rygg. Börja träna med Rolling Thunder idag och upplev skillnaden på greppstyrkan och viktigast av allt, skillnaden vid armbrytarbordet!
ROLLING THUNDER HANDTAG

Rolling Thunder Handtag - Armbrytning

Rolling Thunder - Ironmind

HANDTAG

Ett ”måste redskap” för dig som verkligen satsar på armbrytning. Rolling Thunder handtaget från Ironmind är ett viktigt träningsredskap som bör vara en del av varje armbrytares träningsutrustning. Det hjälper dig att utveckla maximal greppstyrka och handtaget kan användas till så mycket mer än det klassiska en-arms marklyftet.

Till butik

ROLLING THUNDER SET

Rolling THunder-set - Armbrytning

Rolling Thunder - Ironmind

KOMPLETT SET

Rolling Thunder komplett set är ett prispressat set där det ingår handtag, Loading Pin och Karbinhake. Fördelen med att köpa hela setet är att du då har allt som behövs och då kan utföra det klassiska och tuffa Rolling Thunder lyftet. Loading Pin tillsammans med karbinhaken kan även användas till andra typer av träningshandtag.

Till butik

LOADING PIN

Loading Pin - Armbrytning

Ironmind Logo - Armbrytning

LOADING PIN

En loading pin är ett mycket bra redskap som kan användas till otroligt mycket. Personligen använder jag min, förutom till klassiska Rolling Thunder träning, även till andra typer av handtag och grepp.

Till butik

HEAVY DUTY KARBINHAKE

Heavy Duty Karbinhake - Armbrytning

Ironmind Logo - Armbrytning

KARBINHAKE

Karbinhaken från Ironmind tål riktigt tuffa tag och är av högsta kvalitet! Använd den tillsammans med Loading Pin till flera olika handtag och grepp för att verkligen få ut maximalt av träningen!

Till butik

Fördelar med Rolling Thunder

  • BÄSTA GREPP TRÄNINGEN – Rolling Thunder handtaget är ett av de mest använda träningsredskapen bland professionella armbrytare och Strong-man atleter. Handtaget på hela 60 millimeter i diameter kräver otrolig greppstyrka och attackerar fingrar så väl som handled. Kända profiler så som Magnus Samuelsson var en flitig användare av Rolling Thunder och förutom att ha vunnit Världens Starkaste Man och Sveriges Starkaste Man flertalet gånger har han även VM medalj i armbrytning.
  • MÅNGA MÖJLIGHETER – Handtaget är mycket portabelt och kan användas till så mycket mer än det klassiska en-arms marklyftet. Personligen använder jag mitt flitigt till en-arms latsdrag och liknande övningar där jag försöker simulera en armbrytningsposition. Laborera även gärna med tummen på båda sidor och handtaget för att attackera fingrarna på olika sätt.
  • HÖG KVALITET – Utrustningen från Ironmind håller otroligt hög kvalitet. Äldre modeller av handtaget har strulat men den nyare uppgraderade varianten från 2009 tål i princip vad som helst. Som med allt annat finns det även billigare kopior ute på marknaden men låt dig inte luras av det billigare priset. Äkta Ironmind utrustning kostar en slant men då håller sakerna en livstid också.
  • TÄVLA – Rolling Thunder har funnits sedan 1993 och har varit populärt bland armbrytare. Är du intresserad av att tävla i Rolling Thunder lyft så finns tävlingar i Sverige. Svenska rekordet är på imponerande 103,3 kg!
  • ANTA UTMANINGEN – Rolling Thunder är ett solitt handtag som tål riktigt tuffa tag och det håller riktigt hög kvalitet. De bör därför vara en del i varje armbrytares träningsarsenal. Testa att träna med detta otroligt krävande men samtidigt roliga handtag. Träningsformen är enkel men samtidigt mycket utmanande och resultaten kommer snabbt. Pröva själv och upplev skillnaden i greppstyrka något som sedan kommer visa resultat vid armbrytarbordet!

Ironmind Logo - Armbrytning

Ironmind Rolling Thunder - Bild